Bel ons voor info op 015 / 55 92 00 tussen 10 u en 17:30 u - Gratis lijn technische dienst 0800 11 327

Astma en longproblemen

Stof is een uitlokker van astma en longproblemen

Onder de microscoop

Het verband tussen astma en stof

Als uw arts vaststelt dat u astma  heeft, is het belangrijk dat uw ziekte zo goed mogelijk behandeld wordt. Het doel is uw klachten onder controle te krijgen. Naast medicijngebruik is het vermijden van prikkels die een astma-aanval kunnen uitlokken, een aanvulling bij de behandeling van astma.

Wanneer duidelijk is dat uw klachten veroorzaakt worden door prikkels in huis, dan zal de arts u het advies kunnen geven om te saneren, dat wil zeggen om uw leefomgeving voor u zelf zo gezond mogelijk te maken. Stof, huisstofmijt, pollen en andere vervuiling is een gekende uitlokker van astma-aanvallen.

 

Stof bestaat uit hele kleine deeltjes uit elkaar gevallen materie. Officieel wordt er pas over stof gesproken wanneer de deeltjes kleiner dan 0,06 millimeter zijn. Voor uw beeldvorming, dit is nog minder dan een tiende deel van de doorsnee van een van uw hoofdharen.

 

Huisstof is een verzameling van verschillende deeltjes, die zich in de lucht van uw woning bevinden. Denk aan haren en huidschilfers van mens en dier, zand, schimmels, veren, rubber, rook en deeltjes die bij koken vrijkomen. De samenstelling van huisstof is echter sterk afhankelijk van de plek op de aardbol waar uw woning zich bevind.

 

Er bestaat een duidelijk verband tussen het inademen van fijnstof en gezondheidsklachten. Hart- en longziekten, astma en bronchitis kunnen ontstaan of verergeren. Volgens de laatste berichten sterven er in België ongeveer 8.000 mensen voortijdig door de inademing van fijnstof. De gemiddelde levensduur wordt, door inademing ervan, met ongeveer negen maanden verkort.

 

 

 

 • Wat?

  Huisstof is een verzameling van verschillende deeltjes, die zich in de lucht van uw woning bevinden. Denk aan haren en huidschilfers van mens en dier, zand, schimmels, veren, rubber, rook en deeltjes die bij koken vrijkomen. 

   

 • Waar?

  Stof komt overal in huis voor. Het is het moeilijkst weg te krijgen uit gordijnen, meubels, lakens en matrassen. Gelukkig heeft de Ritello allerlei hulpstukken om het stof volledig te verwijderen uit je woning.

   

 • Gevolg?

  Het is natuurlijk niet aangenaam als je meubels onder een dikke laag stof liggen. Daarnaast is het ook ongezond. Je krijgt er longziekten, astma of bronchitisklachten van. Stof is ook een ideale voedingsbodem voor huisstofmijten.

 • Oplossing?

  De Ritello vangt 99,997 % van alle  

  stof en vuildeeltjes. Gedaan met klassiek stofzuigen of stof afnemen. Gewoon het toestel aanzetten en het stof wordt uit de lucht gewassen in het water. Daarna giet je gewoon het vuile water weg en het stof weg.

Ga voor een echt propere woning

Als het toestel een uurtje aantstaat...

© Copyrights by RITELLO All Rights Reserved.

BE-nummer  : BE0524.947.964

 Pur O BVBA, Wayenborgstraat 28, 2800 Mechelen

Bel ons voor info op 015 / 55 92 00 tussen 10 u en 17:30 u - Gratis lijn technische dienst 0800 11 327